Vanliga frågor

Vi hjälper er gärna med frågor om ventilation, nedan ser ni ett urval som vi stöter på varje vecka.

Många gånger kan man fokusera på slutpriset, samtidigt är det viktigt att titta på vad man faktiskt får. Tyvärr orsakar ofta ett billigt pris höga ljudnivåer, dåligt utförande av kanalmontage/upphängningar, otätheter, dålig servicevänlighet m.m. Vi är alltid öppna med att våra installationer kan kosta lite mer och detta beror dels på att vi fokuserar på hållbarhet, kvalité och servicevänlighet samt att vi betalar höga löner till våra guldmontörer. Vi väljer enbart Svensk tillverkade FTX aggregat och material som erhåller täthetsklass D.

Självklart hjälper vi er med att byta till ett nytt FTX aggregat från ett som suttit i många år. Vi tittar tillsammans på vad man vill få ut av de nya aggregatet som t.ex. energiprestanda, klass på filtrering, befintlig eller ny placering m.m så du kan känna dig trygg med din investering.

Oavsett om din takfläkt, FTX aggregat, köksfläkt strular kan vi hjälpa er och komma ut på plats och felsöka varför den strular och komma med ett förslag på åtgärd, ofta har ni offert på åtgärd redan samma dag.

Varje år hjälper vi föreningar med åtgärder från en icke godkänd OVK. Vi behöver ert OVK protokoll så vi kan sätta ihop en åtgärdsplan så ni får en godkänd OVK.

Vår företagsförsäkring ligger hos Trygg-Hansa och har en ansvarsförsäkring om 10 000 000;- milj kr.

En projektering är väldigt viktig att den blir rätt och möter alla krav för ert nya hus eller verksamhet. Därför hjälper vi er med all form av dokumentation som behövs för att göra en bygganmälan till Stadsbyggnadskontoret.

Installerar du FTX via Ventilio så får du ett visst antal års garanti från tillverkaren på aggregatet, vi är så säkra på våra installationer att man alltid erhåller Ventilio Garanti på montage, isolering och upphängningar.

Ventilio har alla olika yrkesgrupper till hands, vilket betyder att vi kan koppla på värme/kyla från en vattenkrets till FTX systemet, olika typer av styr, elektriker, snickare, målare, håltagare, sanerare m.fl. Ni har enbart 1 kontakt och de är projektledaren hos Ventilio.